Puolukka- tai karpalomaustekakku
Marjainen kuivakakku saa makua jouluisista mausteista. Samalla vaivalla kannattaa kannattaa tehdä kaksinkertainen annos, niin kakkua riittää moneen kahvihetkeen.

Puolukat mehevöittävät maustekakun. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Puolukka- tai karpalomaustekakku
Ainekset
- 200 g voita
- 2 dl ruokosokeria
- 3 munaa
- 2 tl mesiangervonkukkaa tai vaniljajauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 2–3 dl puolukoita tai karpaloita
- 0,5 tl neilikkaa
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 3 dl vehnäjauhoa (tai gluteenittomia jauhoja ja 2 rkl psylliumia tai jauhettuja ratamonsiemeniä)
Valmistusohje
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe, mesiangervonkukka tai vanilja, marjat, mausteet ja jauhot ja lisää ne seokseen. Sekoita hyvin ja vaivaa taikinaa mahdollisimman vähän.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Laita taikina hyvin voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia, kunnes kakku irtoaa hieman vuoan reunoista.
Ohje: Satu Hovi
Osaston luetuimmat
- Löytyykö kotoasi EU:n ulkopuolelta tuotua hunajaa? Se saattaa olla väärennettyä – lähes puolet EU-alueelle tuodusta hunajasta määräysten vastaista
- Ostitko näitä välipalapatukoita? Älä tarjoa lapselle, vaan palauta kauppaan
- Unelmainen torttu
- Yle: Vegaanit ja keliaakikot eivät pääse rajajääkäreiksi
- MT testasi retkiruoat: Yksi annos nousi yli muiden kotiruokamaisuudellaan – pahimmillaan maku on pliisu ja raaka-aineiden alkuperä jää hämärän peittoon
- Nyt on paras aika valmistaa kuivalihaa itse – keittiömestari jakaa vinkit onnistumiseen
- Purkkisalaatti on arjen pelastaja ‒ säilyy jopa viikon