Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Puolukka- tai karpalomaustekakku

Marjainen kuivakakku saa makua jouluisista mausteista. Samalla vaivalla kannattaa kannattaa tehdä kaksinkertainen annos, niin kakkua riittää moneen kahvihetkeen.
Puolukat mehevöittävät mauste­kakun.
Puolukat mehevöittävät mauste­kakun. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Puolukka- tai karpalomaustekakku

Ainekset

  • 200 g voita
  • 2 dl ruokosokeria
  • 3 munaa
  • 2 tl mesiangervonkukkaa tai ­vaniljajauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2–3 dl puolukoita tai karpaloita
  • 0,5 tl neilikkaa
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 3 dl vehnäjauhoa (tai gluteenittomia jauhoja ja 2 rkl psylliumia tai jauhettuja ratamonsiemeniä)

Valmistusohje

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe, mesiangervonkukka tai vanilja, marjat, mausteet ja jauhot ja lisää ne seokseen. Sekoita hyvin ja vaivaa taikinaa mahdollisimman vähän.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Laita taikina hyvin voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia, kunnes kakku irtoaa hieman vuoan reunoista.

Ohje: Satu Hovi