Puolukka- tai karpalomaustekakku
Marjainen kuivakakku saa makua jouluisista mausteista. Samalla vaivalla kannattaa kannattaa tehdä kaksinkertainen annos, niin kakkua riittää moneen kahvihetkeen.Puolukka- tai karpalomaustekakku
Ainekset
- 200 g voita
- 2 dl ruokosokeria
- 3 munaa
- 2 tl mesiangervonkukkaa tai vaniljajauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 2–3 dl puolukoita tai karpaloita
- 0,5 tl neilikkaa
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 3 dl vehnäjauhoa (tai gluteenittomia jauhoja ja 2 rkl psylliumia tai jauhettuja ratamonsiemeniä)
Valmistusohje
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe, mesiangervonkukka tai vanilja, marjat, mausteet ja jauhot ja lisää ne seokseen. Sekoita hyvin ja vaivaa taikinaa mahdollisimman vähän.
Laita taikina hyvin voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia, kunnes kakku irtoaa hieman vuoan reunoista.
Ohje: Satu Hovi
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

