Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ruusuinen hernekeitto

Hernekeitto saa aivan uuden säväyksen ruusunterälehtihillosta. Lisää aasialaista makua antavat inkivääri ja kookosmaito.
Ruusuinen hernekeitto on juhlava alkuruoka.
Ruusuinen hernekeitto on juhlava alkuruoka. Kuva: Markku Vuorikari

Ruusuinen hernekeitto

10–15 annosta

Ainekset

  • 600 g pakasteherneitä
  • 1 sipuli
  • 3 rkl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 400 g kookosmaitoa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 3 l vettä
  • 3 tl ruusunterälehtihilloa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 tl balsamietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Valmistusohje

Kuullota pilkottu sipuli, valkosipuli, inkivääri ja kaneli kattilassa öljyssä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää sulaneet pakasteherneet ja sekoittele, jotta maut imeytyvät. Liuota kuumaan veteen liemikuutio ja lisää vesi kattilaan.

Anna keiton kiehua noin 4 minuuttia ja lisää ruusunterälehtihillo sekä kookosmaito.

Sekoita keitto sauvasekoittimella niin, että herneet jäävät mukavan rouheiksi.

Siirrä hetkeksi kuumalle liedelle ja lisää keittoon vielä sitruunamehu, balsamietikka ja maun mukaan suolaa ja mustapippuria.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tarjoile keitto ranskankerman, ruusunterälehtihillon, ruohosipulisilpun ja paahdettujen siementen kanssa.

Ohje: Tuuli Kotaja