Ruusuinen hernekeitto
Hernekeitto saa aivan uuden säväyksen ruusunterälehtihillosta. Lisää aasialaista makua antavat inkivääri ja kookosmaito.
Ruusuinen hernekeitto
10–15 annosta
Ainekset
- 600 g pakasteherneitä
- 1 sipuli
- 3 rkl öljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 400 g kookosmaitoa
- 1 kasvisliemikuutio
- 3 l vettä
- 3 tl ruusunterälehtihilloa
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 tl balsamietikkaa
- suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Valmistusohje
Kuullota pilkottu sipuli, valkosipuli, inkivääri ja kaneli kattilassa öljyssä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Lisää sulaneet pakasteherneet ja sekoittele, jotta maut imeytyvät. Liuota kuumaan veteen liemikuutio ja lisää vesi kattilaan.
Anna keiton kiehua noin 4 minuuttia ja lisää ruusunterälehtihillo sekä kookosmaito.
Sekoita keitto sauvasekoittimella niin, että herneet jäävät mukavan rouheiksi.
Siirrä hetkeksi kuumalle liedelle ja lisää keittoon vielä sitruunamehu, balsamietikka ja maun mukaan suolaa ja mustapippuria.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Tarjoile keitto ranskankerman, ruusunterälehtihillon, ruohosipulisilpun ja paahdettujen siementen kanssa.
Ohje: Tuuli Kotaja
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Kuohkea pannukakku vie lapsuuteen: Näin valmistat mummolan parasta pannaria
- Tässä on vuoden punaviini – ”Enemmän kuin hintansa arvoinen” Bordeaux’n huippuviini sopii hyvin myös jouluruoalle
- Parsakaalisosekeitto
- Tämä perunalisuke valmistuu supernopeasti pakasteperunamuusista
- Kahden kalan ruusukkeet on juhlava pääruoka – piparjuurikastike tuo kivasti potkua
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon