Ei mikä tahansa sillisalaatti – tämä ihanuus vie välimerellisiin tunnelmiin
Suomen Sillikonttorin Päivi Ruohonen kehitteli herkullisen kesäisen sillisalaatin.
Päivin sillisalaatti ei ole joulun rosollityyppinen, vaan suomalainen versio nizzansalaatista. Siinä Suomessa jalostettu silli korvaa ulkomailta tuodun tonnikalasäilykkeen.
Sillisalaatti
4–6 hengelle
- 1 purkki silliä (esimerkiksi Sillikonttorin artesaanisilli Gin-Katajanmarja)
- 8 vihreää parsaa
- 200 g vihreitä papuja
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 100 g vihreää salaattia
- 300 g keitettyä perunaa
- 10 kirsikkatomaattia
- puolikas punasipuli
- hienonnettua persiljaa
- (suolaa), mustapippuria
- tuoretta basilikaa
Kastike
- sillipurkin liemi ja siihen tilkka oliiviöljyä
Leikkaa parsoista kuivat tyviosat pois ja keitä parsoja yhdessä papujen kanssa kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä noin kaksi minuuttia ja laita sitten kylmään veteen. Leikkaa ne jäähtyneinä 3–4 osaan.
Kuori keitetyt ja jäähtyneet kananmunat ja leikkaa ne neljään lohkoon. Paloittele perunat, puolita kirsikkatomaatit.
Sekoita sillipurkin liemeen hieman oliiviöljyä.
Laita kaikki salaatin ainekset lautaselle, päällimmäiseksi sillit ja kananmunan siivut. Mausta (tarvittaessa) suolalla ja mustapippurilla.
Kaada kastike salaatin päälle ja viimeistele tuoreella basilikalla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


