Söin täällä: Ranskalainen pizza rökittää italialaiset klassikot
Lounais-suomalaisella maaseudulla kiertää auto, joka tarjoaa totutusta poikkeavia makuja.Punkalaidun
Pizza on keskeltä niin sanotusti valkoinen. Tomaattireunus kiertää muhkeaa taikinareunaa. Mutta maku, lopullinen säväys, tulee muista aineksista! Kuva: Heli LehteläKuuluvatko hunaja, vuohenjuusto ja pistaasipähkinät pizzaan? Pariisin eteläpuolelta kotoisin oleva Jonathan Telliez vakuuttaa tällaisen pizzan olevan Ranskassa klassikko; herkullisin mahdollinen.
Hän pyöräyttää alle kymmenen neliön pizza-autossaan herkun alta aikayksikön. Esityöt on tehty jo kotona, taikina on kohotettu hapanjuurella. Kohonneesta taikinasta tulee myös pizza-auton nimi, La Biga.
Haukkaus hapanjuuripizzasta saa minut pälyilemään epäluuloisena ympärilleni. Ei kai ketään ole lähistöllä, aion syödä tämän yksin! Pizza on törkeän hyvää. Hunajan makeus yhdistettynä juuston ja pähkinän umamiin toimii!
Telliez suunnittelee ravintolan avaamista Tampereelle. Juurileipuri palaisi italialaiselta syrjähypyltä juurilleen, perinteisen ranskalaisen ruuan pariin. Tämä tarkoittaisi La Bigasta luopumista, mutta ei vielä vuoteen tai pariin.
La Biga: Punkalaidun, Urjala, Huittinen ja Sastamala. Ajat ja paikat kannattaa varmistaa pizza-auton somekanavista.Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




