Tutkijat puolittaisivat lihan kulutuksen
Lihan kulutus kannattaisi Tieteen päivillä esiintyneiden professorien mielestä puolittaa terveydellisten, ekologisten ja eettisten syiden takia."Runsas lihankäyttö ennustaa monia sairauksia. Ei ole hyvää näyttöä siitä, että liha olisi mitenkään yhteydessä hyvään terveyteen", ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm sanoi perjantaina järjestetyillä Helsingin yliopiston Tieteen päivillä.
Ympäristöpolitiikan tutkijatohtori Markus Vinnari Itä-Suomen yliopistosta teki selkeän ehdotuksen.
"Puolitetaan kulutus: vähemmän lihaa, vähemmän ruokaa roskiin, vähemmän lihava kansa."
Fogelholmin mielestä lihankäytön puolittaminen vuoteen 2020 mennessä voisi olla mahdollista, jos sitä lähdettäisiin säätelemään tiukemmin kuin nyt.
Myös kuluttajien pitäisi katsoa peiliin, Fogelholm totesi. Ihmisten pitäisi olla valmiita maksamaan siitä, että lihaa tuotetaan eettisesti oikein.
Perjantain Maaseudun Tulevaisuudessa kerrottiin, että suomalaiset syövät lihaa eurooppalaisittain maltillisesti. Kulutus jää alle EU-maiden keskiarvon.
Suomi ja Ruotsi ovat pysytelleet muun muassa ravitsemussuositusten hyvän tuntemuksen vuoksi kaukana lihan kulutuksen kärkimaista.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

