Hyödynnä koko kesäkurpitsa tähän piirakkaan – marinadista rutkasti makua
Kesäkurpitsapiirakan juju ovat valmiille piirakalle ladottavat, marinoidut kesäkurpitsaviipaleet. Yhdessä versojen ja basilikanlehtien kanssa ne ovat kuin raikastava salaatti juustoisen piiraan päällä.
Kesäkurpitsapiirakka kätkee sisäänsä kokonaisen kesäkurpitsan sekä herkullista juustotäytettä. Marinoidut kesäkurpitsaviipaleet, versot ja yrtit kruunaavat kesäherkun. Kuva: Sanne KatainenPiirakkaan uppoaa kokonainen kesäkurpitsa, josta puolet menee täytteeseen ja toinen puoli marinoidaan viimeistelyyn. Ihanan koristeellista, ja mikä parasta, täydellisen herkullista.
Kesäkurpitsapiirakka
noin 10 annosta
- Ainekset
- 1 pkt (600 g) iso lehtitaikinalevy (pakaste)
- 1 (300 g) kesäkurpitsa
- 1 sitruuna
- 3 rkl rypsiöljyä
- ½ tl chilihiutaleita
- ¼ tl suolaa
- 1 kananmuna
- 1 prk (150 g) ranskankermaa
- 2 dl juustoraastetta, esim. emmental
- 1 kesäsipuli hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- ¼ tl mustapippuria
- Viimeistelyyn
- versoja, basilikanlehtiä ja ruohosipulia
Valmistusohje
Ota taikinalevy sulamaan. Pane uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Pese kesäkurpitsa ja viipaloi se mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi joko monitoimikoneella, mandoliinilla, juustohöylällä tai veitsellä.
Nosta puolet viipaleista kulhoon. Raasta pestystä sitruunasta 2 tl kuoren keltaista osaa ja siirrä odottamaan. Purista sitruunasta 2 rkl mehua viipaleiden joukkoon. Lisää ruokalusikallinen rypsiöljyä, chilihiutaleet ja suola. Sekoita ja jätä maustumaan.
Levitä taikina leivinpaperille ja kauli hiukan isommaksi. Siirrä uunipellille. Tee noin 2 cm päähän taikinan reunoista veitsellä kevyet viillot, niin että viilto ei leikkaa taikinaa pohjana asti.
Vatkaa muna kevyesti ja voitele taikinan reunat. Sekoita ranskankermaan sitruunankuori- ja juustoraaste, hienonnetut sipulit, mustapippuri sekä loppu muna. Lado taikinaneliön sisälle marinoimattomat kesäkurpitsaviipaleet. Levitä päälle ranskankermaseos. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä ja piirakan reunat nousseet ja kypsyneet. Anna jäähtyä.
Ennen tarjoamista lado marinoidut viipaleet piirakalle ja pirskottele päälle loppu marinadi. Viimeistele versoilla, basilikanlehdillä ja ruohosipulilla.
Vinkki: Piirakka säilyy jääkaapissa muutaman päivän.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
