Pähkinäinen kevätsalaatti
Pähkinöiden lisääminen salaattiin tekee salaatista paitsi maistuvampaa myös tuhdimpaa, sillä pähkinöissä on paljon rasvaa – onneksi hyvää sellaista.

Erilaiset salaattilajikkeet ja yrtit tuovat vaihtelua keväiseen salaattiin. Kylmäpuristettu rypsiöljy antaa aurinkoisen värin salaattikastikkeeseen. Kuva: Sanne Katainen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Pähkinäinen kevätsalaatti
Ainekset
- vihreää ja punertavaa salaattia
- yrttejä: minttua, sitruunamelissaa
- sinimailasen ituja
- viinirypäleitä
- 1 pieni punasipuli
- sinihomejuustoa viipaleina tai murusina
- saksanpähkinöitä ja pekaanipähkinöitä
Sitruunainen öljykastike
- yhden sitruunan mehu
- 1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- 1/2 rkl juoksevaa hunajaa
- ripaus yrttisuolaa
Valmistusohje
Halutessasi paahda ensin pähkinät. Kuori ja viipaloi punasipuli, halkaise rypäleet, revi salaatinlehdet ja kokoa salaatti.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Sekoita salaatinkastikkeen ainekset ja ripottele salaatin joukkoon tai aseta tarjolle.
Osaston luetuimmat
- Aarre | Vuohenputki-juustopiirakka on alkukesän herkku
- Helppo voileipäkakku juhliin: Näin teet siitä helposti tarjottavan
- Kuusenkerkkäsiirappi
- Mummon lihapullat
- Keitä keväinen keitto tuoreesta pinaatista
- Aarre | Kesäinen pasta syntyy litulaukasta ja varsiparsakaalista
- Valmistaudu kesän töihin näillä eväillä: 4 herkullista reseptiä