Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Pähkinäinen ­kevätsalaatti

Pähkinöiden lisääminen salaattiin tekee salaatista paitsi maistuvampaa myös tuhdimpaa, sillä pähkinöissä on paljon rasvaa – onneksi hyvää sellaista.
Erilaiset salaattilajikkeet ja yrtit tuovat vaihtelua keväiseen salaattiin. Kylmäpuristettu rypsiöljy antaa aurinkoisen värin salaatti­kastikkeeseen.
Erilaiset salaattilajikkeet ja yrtit tuovat vaihtelua keväiseen salaattiin. Kylmäpuristettu rypsiöljy antaa aurinkoisen värin salaatti­kastikkeeseen. Kuva: Sanne Katainen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pähkinäinen ­kevätsalaatti

Ainekset

  • vihreää ja punertavaa salaattia
  • yrttejä: minttua, sitruunamelissaa
  • sinimailasen ituja
  • viinirypäleitä
  • 1 pieni punasipuli
  • sinihomejuustoa viipaleina tai murusina
  • saksanpähkinöitä ja pekaanipähkinöitä

Sitruunainen öljykastike

  • yhden sitruunan mehu
  • 1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1/2 rkl juoksevaa hunajaa
  • ripaus yrttisuolaa

Valmistusohje

Halutessasi paahda ensin pähkinät. Kuori ja viipaloi punasipuli, halkaise rypäleet, revi salaatinlehdet ja kokoa salaatti.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita salaatinkastikkeen ainekset ja ripottele salaatin ­joukkoon tai aseta tarjolle.