Sienipesto
Kuivatuista sienistä voi tehdä helposti herkullista pestoa.
Sienipesto valmistetaan samaan tapaan kuin basilikapesto, ja sitä voi tarjota myös pastan kanssa. Kuva: Vesa-Matti Väärä(4 annosta)
- noin 2 dl kuivattuja metsäsieniä (esim. herkkutatti, mustatorvisieni, suppilovahvero)
- vettä liotukseen
- tilkka öljyä paistamiseen
- 50 g raastettua parmesaanijuustoa
- 50 g pinjansiemeniä
- 1 tl suolaa
- noin 1 dl oliiviöljyä
- (maun mukaan tuoretta valkosipulia)
Murskaa kuivatut sienet kämmenessä ja kaada ne kulhoon. Kiehauta vettä ja kaada sienten päälle sen verran, että sienet peittyvät kokonaan.
Anna sienten turvota noin 15 minuuttia. Purista sitten enin liotusvesi pois ja paista sieniä kevyesti pannulla öljytyilkassa muutaman minuutin ajan.
Laita kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon ja aja pesto tasaiseksi. Tarkista maku.
Vinkki! Voit tarjota sienipeston pastan tai perunoiden kastikkeena tai käyttää sitä levitteenä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
