Jauhelihakeitto, josta ei makua puutu – tätä kannattaa kokeilla
Tarjoa sopan kanssa runsas leipäkori juustojen ja maukkaiden levitteiden kera, jotta nälkäisimmät saavat varmasti vatsansa täyteen. Varaa pääruokakeittoa kolmesta viiteen desilitraa ruokailijaa kohden.Jauhelihakeitto
10 annosta
- Ainekset
- 600 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 3–4 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 500 g keräkaalia
- 3 rkl voita tai öljyä
- noin 2 l lihalientä
- 1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
- 2 tl basilikaa
- 1 tl mustapippuria
- noin 1 tl suolaa
- 1½ dl pienikokoista kuviopastaa
- 3 dl herneitä (pakaste)
Valmistusohje
Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkanat ja leikkaa ne sekä kaali ohuiksi suikaleiksi.
Kuumenna rasva isossa keittokattilassa ja ruskista jauheliha siinä. Lisää sipulit ja kääntele pari minuuttia. Lisää myös porkkanat ja kaali. Sekoittele hetki.
Lisää lihaliemi, tomaattimurska ja mausteet. Keitä 10 minuuttia. Lisää pasta. Anna keiton kiehua hiljalleen vielä noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi herneet ja mausteet. Kuumenna ja tarkista maku. Notkista tarvittaessa vedellä.
Tarjoa lisänä hyvää leipää, juustoa ja levitteitä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


