Suklaiset herrasväen pikkuleivät
Herrasväen pikkuleivät ovat juhlien ja salonkikahvien vakiokalustoa. Tällä kertaa nämä perinneleivonnaiset saavat suklaisen täytteen ja koristelun.
”Kaikki naiset älkööt tehkö käsitöitä", sanoi aikoinaan Minna Canth. Herrasväen pikkuleipiä sen sijaan kannattaa jokaisen opetella tekemään. Kuva: Sanne KatainenSuklaiset herrasväen pikkuleivät
noin 35 kappaletta
Ainekset
- 200 g voita
- 1 ½ dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl ohratärkkelystä
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 muna
Kuorrutus
- 50 g tummaa suklaata
Täyte
- 75 g maitosuklaata
- 1 dl vispikermaa
- 50 g maustamatonta tuorejuustoa
Valmistusohje
Sekoita huoneenlämpöiseen voihin sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos voin joukkoon. Lisää kerma ja muna. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
Kauli taikina ohueksi levyksi. Ota pyöreällä (noin ø 4 cm) muotilla pikkuleipiä ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sulata kuorrutuksen suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Ota sulaa suklaata lusikkaan ja valuta puolelle pikkuleivistä suklaaraitoja. Halutessasi voit myös lusikoida suklaan pursotinpussiin ja pursottaa raidat pikkuleiville. Anna suklaan kovettua.
Täytettä varten sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Anna hetki jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon vatkaamisen loppuvaiheessa tuorejuusto. Nostele kermaseos jäähtyneeseen suklaasulaan hellästi nostellen.
Lusikoi täyte pursotinpussiin ja pursota täytettä niille pikkuleiville, joissa ei ole suklaaraitoja. Paina päälle suklaalla koristeltu pikkuleipä.
Vinkki: Voit käyttää pikkuleipiin myös valmista pakastemurotaikinaa (500 g).
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
