Kysely selvitti: Tällainen suomalainen grillaa vaikka vesisateessa
Atrian grillauskyselyn tulosten mukaan suomalaiset grillaavat yleisimmin kanaa tai makkaraaAtrian grillauskyselyn tulosten mukaan suomalaiset grillaavat yleisimmin kanaa tai makkaraa. Niiden jälkeen grilliin päätyy yleisimmin kasviksia, possua ja nautaa.
Kyselyn mukaan tyypillinen suomalainen grillaaja on maalla asuva yli 45-vuotias mies, jolla on lapsia, ja jonka taloudessa bruttotulot ovat yli 60 000 euroa vuodessa. Tyypillisellä grillaajalla on myös kesämökki, ja grillissä paistuu kanaa tai makkaraa kasvisten kera.
Tulosten mukaan 63 prosenttia omakoti- ja rivitaloasukkaista ja 55 prosenttia mökin omistavista kertoo grillaavansa. 66 prosenttia vastaajista kertoi grillaavansa vaikka vesisateessa, jos siitä on etukäteen päätetty.
Atrian tiedotteen mukaan keskeistä grillauksessa on tunnelma, ei pelkkä ruoka. 92 prosenttia kyselyyn vastaajista liittää grillaukseen rennon meiningin ja luvan nauttia hyvästä ruuasta.
Pääkaupunkiseudun grilleissä paistuu muuta maata useammin äyriäisiä, katkarapuja, kasviksia, lammasta ja karitsaa, joita pidetään trendikkäinä grilliruokina. Muu Suomi luottaa enemmän makkaraan.
Atrian suosituin grillimakkara on Hiillos, jota myydään yli miljoona kiloa vuodessa.
Atrian kanatuotteista myydyimpiä grillikaudella ovat kananfileet sekä vahvasti suosiotaan kasvattaneet kanan reisileikkeet. Valmiiksi maustetut kanatuotteet ovat grillikauden suosikkeja.
Atrian elokuussa 2021 tekemään kyselytutkimukseen vastasi tuhat yli 15-vuotiasta eri puolilta Suomea.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




