Uunimetsuri
Metsuri-punahomejuusto on lämmitettynä upean pehmeä ja sopivasti valuva punahomejuusto, jonka voi lusikoida suoraan suuhun, nauttia hyvän hillon kanssa tai dippailla rapeakuoriseen leipään. Juusto sopii myös syötäväksi perunoiden, papujen ja pekonin kera.Uunimetsuri
2 annosta
Ainekset
- 1 kiekko Herkkujuustolan Metsuri-punahomejuustoa
- 1/2 dl valkoviiniä
Lisäksi
- lohkoperunoita
- pekonia
- vihreitä papuja
- kirsikkatomaatteja
TAI
- hilloa
Valmistusohje
Ota Metsuri-punahomejuustosta pakkauskääre pois, mutta jätä puinen kuori paikalleen. Tee pintaan veitsellä ristikkäisviilto ja laita juusto uunivuokaan, kaada puoli desilitra valkoviiniä päälle.
Laita vuoka 200 asteeseen uuniin ja kuumenna, kunnes juusto alkaa sulaa ja on sisältä valuvaa. Tämä vaihe kestää noin 20 minuuttia.
Paista sillä aikaa lohkoperunat rapeaksi. Paista myös pekonia, papuja ja kirsikkatomaatteja. Mausta suolalla ja pippurilla.
Asettele kaikki lautaselle, mausta juuston pinta hieman pippurilla. Voit kaataa kuuman juuston lohkoperunoiden päälle.
Vinkki! Voit syödä juuston myös jälkiruokana hillon kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

