Sitruunakahvikakku
Perusmurokakusta tulee raikas, kun lisäät taikinaan sitruunankuorta. Sitruunakuorrutus tekee kakusta juhlavan.

Sitruunakakku on raikas murokakku. Kuva: Kari Salonen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Sitruunakahvikakku
Ainekset
- 150 g voita
- 2 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 0,2 dl sitruunamehua
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 sitruunan kuori
Valmistusohje
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Raasta kuori kahdesta sitruunasta ja purista mehu. Lisää lopuksi keskenään yhdistetyt kuivat aineet ja sitruunankuoriraaste vuorotellen sitruunamehun kanssa. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kahvikakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä ennen kuin kuorrutat sen.
Sitruunakuorrutus
- 1 1/2 rkl sitruunamehua
- 2 dl tomusokeria
Valmistusohje
Sekoita sitruunamehu ja tomusokeri tasaiseksi kuorrutteeksi. Jos tuntuu, että kuorrute on liian paksua, voit lisätä siihen tilkan sitruunamehua. Kaada kuorrute jäähtyneen kahvikakun päälle. Anna kuorrutuksen kovettua hetki ennen tarjoamista.
Osaston luetuimmat
- Savonlinnalaispanimo juhlistaa Nato-jäsenyyttä uudella oluella – tölkki säihkyy kultaisena
- Notkuuko pakastimesi puolukoita? Tämä rukiinen puolukkapuuro sopii välipalaksi tai kevyeksi jälkiruuaksi
- Maanviljelijä-tutkija sekä yliopistonlehtori palkittiin Vuoden ruokakasvattajina
- Valmista herkullinen pääsiäismenu ‒ 4 ihanaa reseptiä
- Riitan Herkun kanapizza-erässä listerialöydös, tuotteet vedetään takaisin
- Suomen paras ravintola -kilpailun voittaja ei yllättänyt ‒ kärkikolmikossa yksi ravintola pääkaupungin ulkopuolelta
- Mummon lihapullat