Punakaalilaatikko

Haudutettu punakaali on yksi joulun suosikeista. Punakaali säilyttää värinsä, kun vuokaan lisätään etikkapunajuuria. Kaalilaatikko kypsyy hiljalleen pehmeäksi.
Punakaali säilyttää värinsä, kun vuokaan lisätään etikkapunajuurisuikaleita.
Punakaali säilyttää värinsä, kun vuokaan lisätään etikkapunajuurisuikaleita. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Punakaalilaatikko

8–10 annosta

Ainekset

  • noin kilo punakaalia
  • 2 punasipulia
  • 1 rkl voita
  • 3 (noin 200 g) etikkapunajuurta
  • 1/2 dl puuroriisiä
  • 5 dl vettä
  • 1/2 dl etikkapunajuurien lientä
  • 1/2 rkl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 dl siirappia
  • 50 g voita

Valmistusohje

Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi. Kuutioi sipulit ja kuullota hetki pannulla voissa. Suikaloi etikkapunajuuret.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Laita puuroriisi voideltuun uunivuokaan. Lisää kaali- ja punajuurisuikaleet sekä haudutettu sipuli.

Ripottele joukkoon suola ja kaneli. Sekoita ainekset keskenään vuoassa.

Kaada päälle vesi-etikkapunajuuriliemiseos.

Valuta pinnalle siirappi ja laita voinokareita. Kypsennä 150 asteessa noin 2 1/2 tuntia. Painele pintaa muutaman kerran paistamisen aikana, jotta se ei kuivu.