Punakaalilaatikko
Haudutettu punakaali on yksi joulun suosikeista. Punakaali säilyttää värinsä, kun vuokaan lisätään etikkapunajuuria. Kaalilaatikko kypsyy hiljalleen pehmeäksi.

Punakaali säilyttää värinsä, kun vuokaan lisätään etikkapunajuurisuikaleita. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Punakaalilaatikko
8–10 annosta
Ainekset
- noin kilo punakaalia
- 2 punasipulia
- 1 rkl voita
- 3 (noin 200 g) etikkapunajuurta
- 1/2 dl puuroriisiä
- 5 dl vettä
- 1/2 dl etikkapunajuurien lientä
- 1/2 rkl suolaa
- 1 tl kanelia
- 1 dl siirappia
- 50 g voita
Valmistusohje
Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi. Kuutioi sipulit ja kuullota hetki pannulla voissa. Suikaloi etikkapunajuuret.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Laita puuroriisi voideltuun uunivuokaan. Lisää kaali- ja punajuurisuikaleet sekä haudutettu sipuli.
Ripottele joukkoon suola ja kaneli. Sekoita ainekset keskenään vuoassa.
Kaada päälle vesi-etikkapunajuuriliemiseos.
Valuta pinnalle siirappi ja laita voinokareita. Kypsennä 150 asteessa noin 2 1/2 tuntia. Painele pintaa muutaman kerran paistamisen aikana, jotta se ei kuivu.
Osaston luetuimmat
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Jäätelön reseptimuutos ei kannattanut ‒ poiki valinnan vuoden ruokahuijaukseksi27.1. Tilaajalle
- Maailman parhaat uunijuurekset8.3.2019
- Notkuuko pakastimesi puolukoita? Tämä rukiinen puolukkapuuro sopii välipalaksi tai kevyeksi jälkiruuaksi7.10.2022
- Lievitystä Lapin-kuumeeseen: tee oikeaoppinen poronkäristys18.10.2020
- Rapeareunainen omenapiirakka saa makua inkivääristä20.1.
- Herkutellaan pohjoisen mauilla27.1. Tilaajalle