Hapokkaat marjat sopivat myös kastikkeisiin – kokeile tätä kasviskastiketta puolukalla höystettynä

Hapokas puolukka ja karpalo ovat hyvä lisä ruokiin sekä makunsa että terveellisyytensä ansiosta.
Kasviskastikkeen kanssa maistuvat keitetyt perunat tai muusi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kasviskastike

4 annosta

  • Ainekset
  • 2 sipulia
  • 1 porkkana
  • 200 g herkkusieniä tai metsäsieniä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl dijon kokojyväsinappia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 6 maustepippuria
  • 1 pkt (250 g) maustamatonta nyhtökauraa
  • 2 rkl öljyä
  • 2 maustekurkkua
  • 1/2 dl puolukoita
  • 1/2 ruukkua persiljaa

Valmistusohje

Kuori sipulit ja porkkana. Pilko kasvikset pieniksi kuutioiksi. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Jos käytät metsäsieniä, niin esikäsittele ne ensin. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuli- ja porkkanakuutioita parin minuutin ajan. Ripottele joukkoon jauhot. Sekoita kattilan pohjaa myöten ja anna jauhojen ruskistua. Kaada vesi hiljalleen kattilaan. Sekoita koko ajan, kun lisäät vettä. Murenna liemikuutio, lisää tomaattipyree, sinappi, suola ja pippurit.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Anna kastikkeen hautua hiljalleen noin 15 minuuttia. Paista sillä aikaa nyhtökaura pannulla öljyssä niin, että se rapeutuu ja saa väriä.

Kuutioi kurkut ja lisää kastikkeeseen yhdessä puolukoiden kanssa. Kuumenna ja sekoita joukkoon paistettu nyhtökaura. Kuumenna ja ripottele lopuksi persiljasilppu kastikkeen päälle.