Kreikkalaiset lihapullat kätkevät sisäänsä herkullisen yllätyksen
Kreikkalaisten pyöryköiden sisään sujautetaan pala fetajuustoa ja ne kypsennetään herkullisessa tomaattikastikkeessa uunissa hauduttaen.
Tomaattikastikkeessa kypsennettävät lammaspyörykät fetajuustosydämellä vievät ajatukset Kreikkaan. Kuva: Jarno MelaKreikkalaiset feta-lammaspyörykät
26–28 kpl
- Ainekset
- 600 g (2 pkt, à 300 g) karitsan jauhelihaa
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 1 tlk (400 g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja
- noin 1 dl vettä
- 1–2 rkl lihafondia
- 1 dl korppujauhoja
- 1 dl kivennäisvettä
- 1 kananmuna
- 1 dl mustia oliiveja silputtuna
- 1½ tl suolaa
- 1 tl oreganoa
- ½ tl rosmariinia
- ½ tl mustapippuria
- noin 30 fetajuustokuutiota (1 x 1 x 1 cm)
- 1 rs (250 g) terttukirsikkatomaatteja
Valmistusohje
Ota jauheliha huoneenlämpöön varttia ennen ruoanvalmistusta.
Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota ne pannulla öljyssä. Ota puolet sipuliseoksesta sivuun mureketaikinaa varten.
Kaada pannulle jääneen sipulisilpun päälle säilyketomaatit, huuhtele purkki vedellä ja lisää se sekä lihafondi pannuun. Anna kiehua hetki miedolla lämmöllä.
Mittaa korppujauhot kulhoon ja kaada päälle kivennäisvesi. Lisää joukkoon loppu sipulisilppu, muna, oliivit, mausteet ja jauheliha. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi.
Pyöritä taikinasta 26–28 lihapyörykkää. Paina kuhunkin pyörykkään kuoppa, upota keskelle fetakuutio ja pyöritä pulla tasaiseksi.
Lado pyörykät öljyttyyn uunivuokaan. Kaada päälle kuuma tomaattikastike, nosta päälle kirsikkatomaattitertut ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Silppua päälle tuoretta oreganoa ja tarjoa lisänä keitettyjä perunoita, pastaa tai riisiä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

