Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Klassiset lämpimät voileivät

Klassiset lämpimät leivät ovat loistotarjottava illanvieton suolapalaksi tai saunan jälkeen pikkusyötävänä.
Klassiset lämpimät leivät ovat loistotarjottava illanvieton suolapalaksi tai saunan jälkeen pikkusyötävänä. Kuva: Sanne Katainen

Klassiset lämpimät voileivät

6 leipää

Ainekset

  • 6 paahtoleipäviipaletta
  • voita
  • 1 ½ rkl sinappia
  • 3 tai 6 ananasrengasta (säilyke)
  • 6 kirsikkatomaattia
  • (½ punaista paprikaa)
  • 6 viipaletta palvikinkkua

Kuorrutus

  • 2 kananmunaa
  • 1 ps (150 g) juustoraastetta
  • ½ tl pizzamausteseosta
  • ripaus mustapippuria

Koristeeksi

  • yrttisilppua

Valmistusohje

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Voitele leivät ja sivele niille ohut kerros sinappia.

Halkaise halutessasi ananasrenkaat. Huuhtele kirsikkatomaatit.

Levitä leiville kinkkuviipaleet, ananasrenkaat ja tomaatit ananaksen keskelle. Voit myös leikata paprikasta renkaat ananaksen ympärille.

Vatkaa munien rakenne rikki ja kääntele joukkoon juustoraaste ja mausteet. Jaa ja levitä juustoseos leiville.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Paista leipiä uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juustokuorrute on saanut herkullista väriä pintaansa.

Koristele leivät yrttisilpulla ennen pöytään viemistä.

Vinkki!

Korvaa kinkku meetvurstilla, kalkkunaleikkeellä, tonnikalalla, lämminsavulohella, härkiksellä tai edelliseltä aterialta jääneellä jauhelihakastikkeella tai pilkotuilla paistilla tai pihveillä. Hävikintorjuntaruokaa parhaimmillaan.