Klassiset lämpimät voileivät
Klassiset lämpimät leivät ovat loistotarjottava illanvieton suolapalaksi tai saunan jälkeen pikkusyötävänä. Kuva: Sanne KatainenKlassiset lämpimät voileivät
6 leipää
Ainekset
- 6 paahtoleipäviipaletta
- voita
- 1 ½ rkl sinappia
- 3 tai 6 ananasrengasta (säilyke)
- 6 kirsikkatomaattia
- (½ punaista paprikaa)
- 6 viipaletta palvikinkkua
Kuorrutus
- 2 kananmunaa
- 1 ps (150 g) juustoraastetta
- ½ tl pizzamausteseosta
- ripaus mustapippuria
Koristeeksi
- yrttisilppua
Valmistusohje
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Voitele leivät ja sivele niille ohut kerros sinappia.
Halkaise halutessasi ananasrenkaat. Huuhtele kirsikkatomaatit.
Levitä leiville kinkkuviipaleet, ananasrenkaat ja tomaatit ananaksen keskelle. Voit myös leikata paprikasta renkaat ananaksen ympärille.
Vatkaa munien rakenne rikki ja kääntele joukkoon juustoraaste ja mausteet. Jaa ja levitä juustoseos leiville.
Paista leipiä uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juustokuorrute on saanut herkullista väriä pintaansa.
Koristele leivät yrttisilpulla ennen pöytään viemistä.
Vinkki!
Korvaa kinkku meetvurstilla, kalkkunaleikkeellä, tonnikalalla, lämminsavulohella, härkiksellä tai edelliseltä aterialta jääneellä jauhelihakastikkeella tai pilkotuilla paistilla tai pihveillä. Hävikintorjuntaruokaa parhaimmillaan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

