Oululaisten pizzamaku poikkeaa muusta Suomesta: Siellä makuhermoja kutkuttaa Thaimaasta tai Malediiveilta peräisin oleva herkku
Myös kotiinkuljetus saattaa kuulua lounasedun piiriin.Kun suomalainen syö lounaaksi pizzan, sen päällä on todennäköisimmin kinkkua ja ananasta. Kaikkialla muualla paitsi Oulussa.
Oulussakin kinkku on ykkössuosikki lounaspizzaan, mutta sen jälkeen tulevat salami ja tonnikala. Asia selviää Pohjoismaiden suurimman pizzaketjun Kotipizzan tilastoista.
Pizzaketjun lounassuosikkien täytteet ovat kotimaisia lukuun ottamatta luonnollisesti ananasta ja tonnikalaa. Ananaksen alkuperämaa on Indonesia ja tonnikalan Malediivit tai Thaimaa.
Suomalaisten lounasmaku poikkeaa muista ruokailuajoista myös niin, että lounaalla ei sinihomejuusto maistu, kuten muutoin. Lounasaikana pepperonimakkara syrjäyttää muutoin kolmanneksi suosituimman täytteen, sinihomejuuston.
Etätöiden lisääntyminen lienee vaikuttanut kotiinkuljetuksella tilattavien pizzojen suosioon lounasaikaan. Suomen johtava työsuhde-etuja tarjoava yritys Edenred tiedottaa nimittäin ulottaneensa lounasedun koskemaan pizzan lisäksi myös sen kotiinkuljetusta Kotipizzan verkkokaupassa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





