Karhunvatukka-korvapuustipiirakka
Karhunvatukka-korvapuustipiirakka
noin 12 annosta
Ainekset
- 2 (à 380 g) piirakkataikinaa makeaan leivontaan (pakaste)
- 10 dl (noin 500 g) karhunvatukoita
- ½ dl sokeria
- 2 rkl perunajauhoja
- 20 g voita huoneenlämpöisenä
- 1 dl fariinisokeria
- 2 tl kanelia
Valmistusohje
Sulata taikinat pakkauksen ohjeen mukaan. Painele toinen taikina noin ø 25 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Kumoa karhunvatukat kulhoon. Lisää sokeri ja perunajauhot. Pyöräytä sekaisin ja kumoa vuokaan taikinan päälle.
Kauli toinen taikina jauhotetulla pöydällä noin 15x20 cm kokoiseksi levyksi. Sekoita huoneenlämpöiseen voihin fariinisokeri ja kaneli. Levitä voiseos taikinalle. Kääri taikina rullaksi ja leikkaa noin 1 cm kiekoiksi. Nosta kiekot kevyesti jauhotetun leivinpaperin päälle vierekkäin ympyräksi ja aseta toinen leivinpaperi päälle. Kauli kiekkoja niin, niin että ne tarttuvat toisiinsa kiinni ja muodostavat vuoan kokoisen ympyrän. Poista päällimmäinen leivinpaperi ja kumoa taikinalevy alla olevan leivinpaperin avulla vuoan päälle. Poista leivinpaperi varovasti. Painele vuoan reunoilla taikinoiden reunat kiinni toisiinsa.
Kypsennä piirasta 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, tai kunnes se on saanut sopivasti väriä. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Vinkki
Myös vadelmat, mustikat ja herukat sopivat korvapuustipiirakkaan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

