Tomaattimarmeladi
Tomaattimarmeladi on ilo silmille ja makuaistille. Tirskahtelevan kypsistä tomaateista syntyy paras marmeladi. Sitä ryydittävät chili, sitruuna ja inkivääri.Tomaattimarmeladi
noin 5 dl
Ainekset
- 750 g kypsiä tomaatteja
- 1 sipuli
- 2 rkl raastettua inkivääriä
- 1/2 punaista chilipalkoa (mietoa)
- 1 tl suolaa
- 1/2 dl sitruunamehua
- 1 paketti hillo-marmeladisokeria
Valmistusohje
Marmeladiin sopivat jo hiukan ylikypsät tomaatit. Tee tomaatin päähän ristiviilto. Kasta haarukassa kiehuvaan veteen ja vedä kuori pois.
Mikäli tomaatit ovat hyvin ohutkuorisia, niin kuorta ei tarvitse poistaa. Lohko tomaatit ja kuorittu sipuli kattilaan. Lisää inkivääriraaste ja pilkottu chili.
Hauduta hiljalleen, kunnes tomaatit ovat pehmeitä. Soseuta monitoimikoneessa. Kaada sose takaisin kattilaan.
Lisää suola, sitruunamehu ja sokeri hiljalleen sekoittaen. Keitä ja sekoita samalla noin kolme minuuttia.
Kaada seos kuumiin, puhtaisiin purkkeihin ja sulje kannet.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

