Lihayhtiö lisää avoimuuttaan julkaisemalla kaksi broilerivideota
HK Scan -lihakonserni haluaa käynnistää uuden, avoimen ja läpinäkyvän toimintamallin suomalaisten kuluttajien kanssa.Yhtiö julkaisee kaksi videota, jotka kertovat broilereiden elämästä kahdella siipikarjatilalla.Jokaisella broilerin alkuperästä ja tuotantovasta kiinnostuneella on nyt mahdollista seurata lintujen elämän eri vaiheita videoilta, jotka HK Scan julkaisee tänään ja 3.12. Kariniemen You Tube -kanavalla ja kariniemen.fi-verkkosivuilla.
”Kuluttajat ovat kiinnostuneita eläinten hyvinvoinnista sekä siitä, missä ruoka on tuotettu. Haluamme viestiä kuluttajille avoimesti ja ymmärrettävästi toiminnastamme”, kertoo Kariniemen markkinointipäällikkö Vesa Saarenmaa .
Videoilla Kanapartioksi nimetty ryhmä tutustuu kahteen broileritilaan, jotka tuottavat lihaa HK Scanille Kariniemen-tuotemerkin alla. Partioon kuuluvat tamperelainen kotiäiti Hanne Piirainen , helsinkiläinen lähihoitaja Teija Kärnä ja salolainen keittiömestari Mika Lehti .
Partiointi ei jää tähän, sillä HK Scan kertoo kutsuvansa avoimella haulla säännöllisin väliajoin kiinnostuneita kansalaisia tutustumaan broilereiden oloihin. Myös näistä vierailuista tehdään videoita.
HK Scanilla on noin 140 broilerinlihan sopimustuottajaa Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueella.
Broileri on lihantuotantoon jalostettu nopeakasvuinen kanarotu. Se on eri sukuhaaraa kuin munituskanat, joten sekä kukon- että kananpojat kasvatetaan teuraaksi asti.
Kanapartiot videolla http://www.kariniemen.fi
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

