Kotimaiset melonit ja kurpitsat esillä Lappeenrannassa – pala maaseutua tuodaan keskelle kaupunkia sunnuntaina
"Maaseutuyrittäjille markkinatapahtumat ovat nyt tärkeitä, kun korona on sulkenut myyntikanavia", sanoo Sanna Lento-Kemppi.
Maaseutumarkkinoiden teema on Pieni pala maaseutua. Myynnissä on muun muassa kurpitsaa, joka on vuoden vihannes 2021. Kuva: Riitta MustonenLauantaina vietetään Suomalaisen ruuan päivää ja sunnuntaina yrittäjänpäivää. Lappeenrannassa tempaistaan molemmissa merkeissä, kun yrittäjät tuovat tuotteensa myyntiin kauppatorin Maaseutumarkkinoille sunnuntaina 5. syyskuuta.
"Erikoisuuksia ovat esimerkiksi kotimaiset vesi- ja hunajamelonit ja monenlaiset kurpitsat. Tietämystään voi testata kurpitsalajikkeissa", vinkkaa yritysasiantuntija Sanna Lento-Kemppi Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten piirikeskuksesta.
Maaseutumarkkinoilla on mukana myös artesaaniruokakilpailuissa pärjänneitä yrittäjiä, kuten rääkkyläläinen kotileipomo Isabella, jonka vanhanajan puolukkakukko ja nokkoskuhakukko ovat voittaneet artesaaniruuan SM-kultaa.
Lento-Kemppi muistuttaa, että korona-aika on sulkenut monelta maaseutuyrittäjältä myyntikanavia, joten maaseutumarkkinoiden kaltainen tapahtuma on heille tärkeä.
"ProAgria ei järjestä tapahtumaa tienatakseen, vaan tehdäkseen lähiruokaa näkyväksi ja tarjotakseen myyntimahdollisuuden yrittäjille."
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
