Raikas limettisilli
Yllätä juhannusvieraat itsemarinoidulla sillillä. Limettimarinointi antaa sillille raikasta makusärmää.Raikas limettisilli
6–8 annosta
Ainekset
- 4 (noin 300 g) kevytsuolattua ¬sillifileetä
- 2–3 salottisipulia
- 1 limetti
Liemi
- 1 dl vettä
- 1 dl limettimehua (3–4 limetistä)
- 1 dl sokeria
- ¼ dl väkiviinaetikkaa
- 2 tl sinapinsiemeniä
- 8 maustepippuria
Koristelu
- sitruunamelissaa
Valmistusohje
Huuhtele sillifileet ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa ne haarukkapaloiksi. Leikkaa kuoritut sipulit renkaiksi ja pesty limetti viipaleiksi.
Lado kalapalat purkkiin kerroksittain sipuli- ja limettiviipaleiden kanssa.
Mittaa kattilaan vesi, limeteistä puristettu mehu, sokeri, etikka ja mausteet. Kiehauta ja anna liemen jäähtyä.
Kaada liemi sillipalojen päälle ja anna maustua viileässä vähintään yön yli.
Koristele silli sitruunamelissalla ennen tarjoilua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


