Hävikkiruoka kelpasi asiakkaille – Lidl myi viime vuonna 6 miljoonaa kiloa hukkatuotteita
Kaikissa maamme 193 Lidl-myymälässä myydään hävikkiruokia, joille on omat paikkansa eri puolilla kauppaa.Lidl myi viime vuonna 6 miljoonaa kiloa hävikkiruokaa. Vaikka näiden tuotteiden myyntiaika uhkaa umpeutua, ne ovat edelleen syömäkelpoisia. Aleruoka on myymälöissä merkitty oransseilla tarroilla, Lidl Suomi kertoo tiedotteessaan.
"Alelaarit ovat olleet meillä käytössä vuosikaudet", sanoo Lidl Suomen vastuullisasiantuntija Jenni Hakkarainen. Hänen mukaansa tuotteet siirretään laariin hyvissä ajoin eli niissä on käyttöaikaa jäljellä useita päiviä.
Hukka-alessa myydään muun muassa edellisenä päivänä myymättä jääneitä hedelmiä, vihanneksia ja paistopisteen leipätuotteita. Vuodessa rupsahtanutta leipää sekä parhaat päivänsä nähneitä hedelmiä ja vihanneksia voi päätyä parempiin suihin miljoonan kilon verran.
Myymättä jääneet elintarvikkeet eivät tiedotteen mukaan joudu kaatopaikalle. Niitä annetaan ruoka-apuun sekä käytetään rehunvalmistuksessa ja energiantuotannossa.
"Todella tärkeää hävikin torjumisessa on se, mitä tapahtuu etukäteen: hyvä tilausten suunnittelu, kylmäketjujen hallinta ja nopea kierto", Hakkarainen kertoo.
Uutista korjattu 9.3. klo 8:28. Hakkarainen on vastuullisuusasiantuntija ei vastuullisuusjohtaja.
Lue myös:
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

