Jos mökillä ei ole uunia, niin kypsennä leipä grillissä? Tässä ohje maistuvaan jugurttileipään
Oletko koskaan valmistanut leipää grillissä? Maukas, hiukan hapan jugurttileipä valmistuu myös sähköttömällä mökillä muiden grilliherkkujen kanssa yhtä aikaa. Jotta paksut leivät eivät jää sisältä raaoiksi, niin myös ne kannattaa pintojen grillauksen jälkeen kypsentää loppuun grillin epäsuoralla lämmöllä.
Jugurttileipätaikinasta taputellut leivät on helppo paahtaa ja kypsentää grillissä. Kuva: Jarno MelaGrillatut jugurttileivät
- 4 annosta
- Ainekset
- 2 dl turkkilaista jugurttia
- ½ dl vettä
- 1 ps kuivahiivaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 kananmuna
- ½ dl rypsiöljyä
- noin 6 dl vehnäjauhoja
- Voiteluun
- rypsiöljyä tai voisulaa
Valmistusohje
Mittaa jugurtti ja vesi kulhoon. Lämmitä mikrossa hiukan kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita joukkoon hiiva, sokeri, suola, muna ja öljy. Alusta taikinaan jauhoja, kunnes se on kimmoista ja irtoaa kulhon reunoista. Peitä liinalla ja anna taikinan kohota noin 25 minuuttia.
Kumoa taikina pöydälle ja jaa 6 osaan. Muotoile palat noin sentin paksuisiksi leiviksi jauhoja apuna käyttäen. Voitele pinnat öljyllä tai voisulalla.
Grillaa leipiin paistopinnat ja kypsennä ne sen jälkeen grillin epäsuoralla lämmöllä, lämmöstä riippuen 5–15 minuuttia. Tarkista kypsyys murtamalla yksi leipä.
Tarjoa leivät grilliruokien kanssa tai esimerkiksi tomaattisalasan kaverina.
Vinkki: Voit paistaa leivät myös muurikalla tai paistinpannulla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


