Kespro vaihtaa pahvin kestäviin muovilaatikoihin ravintolatoimituksissa – Tavoite vähentää jätekustannuksia
Kespro laskee, että muutoksen avulla pahvia säästyy noin 50 tonnia vuodessa.
Kestomuovilaatikot valmistetaan Heinolassa ja niiden käyttöiäksi arvioidaan viisi vuotta. Kuva: Kespro / K-ryhmäPahvijätteen kierrätyksestä vastaavat ravintolat ja kahvilat, joten niille aiheutuu pahvilaatikoista merkittävät jätekustannukset. Kespro haluaa helpottaa ravintola-asiakkaidensa arkea ja vähentää kustannuksia uudelleenkäytettävillä pantillisilla kestomuovilaatikolla, toteaa Kespron osto- ja myyntijohtaja Nora Hortling tiedotteessa.
Muutoksen ansiosta vuodessa kuluu 95 000 pahvilaatikkoa vähemmän ja pahvia säästyy noin 50 tonnia.
”Arviomme mukaan pitkällä aikavälillä pantillinen kestomuovilaatikko on kaikista pakkausvaihtoehdoista ympäristöystävällisin kuljetettaessa tuotteita foodservice-alan asiakkaille. Tässä on huomioitu materiaalien kestävyys, uusiokäyttörasitus ja materiaalin valmistuksen ympäristörasitus”, kertoo Hortling.
Yhden kestomuovilaatikon pantti on asiakkaalle kymmenen euroa. Laatikko palautetaan Kesprolle ja takaisin kiertoon seuraavan kuljetuksen yhteydessä ja pestään kunkin käyttökerran jälkeen.
Laatikot valmistaa Schoeller Allibert Oy Heinolassa. Laatikon arvellaan kestävän normaalikäytössä viisi vuotta. Sen jälkeen sen raaka-aine kierrätetään muihin muovituotteisiin.
Kespro on Suomen suurin ravintola- ja suurkeittiöalan tukku. Sen omistaa Kesko Oyj.
Lue myös:
K-ryhmä kehitti lähes päästöttömän ruokakaupan
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

