Jauhelihakeitto bolognalaisittain

Jauhelihakeiton tomaattinen italialaisversio maistuu varmasti kaikille.
Jauhelihakeiton italialaisversio maistuu varmasti kaikille.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Jauhelihakeitto bolognalaisittain

noin 5 annosta

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 3—4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 300—400 g jauhelihaa
  • 1 l vettä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • ½ tl mustapippuria
  • 3 porkkanaa
  • pala (100 g) lanttua
  • pala (noin 100 g) juuriselleriä
  • 2 dl pienikokoista pastaa
  • (½ tl sokeria)

Koristeluun

  • basilikasilppua

Valmistusohje

Kuori sipulit ja hienonna ne. Kuumenna kattilan pohjalla öljytilkka ja anna sipulisilpun hautua miedolla lämmöllä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää lämpöä ja ruskista jauheliha murumaiseksi seokseksi.

Lisää vesi, tomaattimurska, liemikuutiot ja mausteet.

Kuutioi kuoritut juurekset ja lisää keittoon kypsymään. Anna kiehua lempeällä lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää pasta ja anna hautua vielä noin 10 minuuttia.

Tarkista maku ja lisää mausteita tai tarvittaessa ripaus sokeria tomaatin happoisuutta tasoittamaan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Koristele keitto runsaalla basilikasilpulla ja nauti se hyvän leivän kera.