Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Punajuuripesto

Punajuuripesto värjää pastan herkullisen väriseksi.
Punajuuripesto värjää pastan herkullisen väriseksi.
Punajuuripesto värjää pastan herkullisen väriseksi. Kuva: Carolina Husu

Punajuuripesto

8–10 annosta

Ainekset

  • 300 g punajuuria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 100 g mustaleimaraastetta
  • 1 1/2 dl auringonkukan siemeniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoreita basilikanlehtiä
  • 1 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 rasia (200 g) chili-paprikatuorejuustoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta

Lisäksi

  • pastaa, esimerkiksi farfalle

Valmistusohje

Paahda punajuuret kypsiksi uunissa 175 asteessa, kuori ja paloittele. Paahda auringonkukan siemenet kuivalla pannulla. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja hienonna tasaiseksi massaksi. Sekoita keitetyn pastan joukkoon.