Punajuuripesto
Punajuuripesto värjää pastan herkullisen väriseksi.
Punajuuripesto
8–10 annosta
Ainekset
- 300 g punajuuria
- 1 rkl sitruunamehua
- 100 g mustaleimaraastetta
- 1 1/2 dl auringonkukan siemeniä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl tuoreita basilikanlehtiä
- 1 1/2 dl oliiviöljyä
- 1 rasia (200 g) chili-paprikatuorejuustoa
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
Lisäksi
- pastaa, esimerkiksi farfalle
Valmistusohje
Paahda punajuuret kypsiksi uunissa 175 asteessa, kuori ja paloittele. Paahda auringonkukan siemenet kuivalla pannulla. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja hienonna tasaiseksi massaksi. Sekoita keitetyn pastan joukkoon.
Osaston luetuimmat
- Säilytätkö kahvia oikein? Näin saat sen maistumaan paremmalta
- Tunnistatko itsessäsi axgaanin piirteitä? Jos sinulle maistuu perinteinen pannukakku, saatat olla yksi heistä
- Suomessa viljelty humala päätyi uuteen olueen – valmistajalta kunnianosoitus pientuottajille
- Nosta kaurapuuro uudelle tasolle: uuniomenapuuro valmistuu helposti kotona
- Saarioinen siirtyi hiilipäästöttömään sähköön – jättimäiset vaikutukset päästöihin
- Soodavesi vai vissy? Kuplivilla vesillä on eroja, ja pikku lisäyksellä niistä saa vaikka limonadia
- Supermaukkaat pikkelöidyt punasipulilohkot – kokeile lihalle, kalalle, hampurilaisiin tai tortilloihin