Puolukkainen ruispuuro
Mitä kauemmin ruis ja puolukka saavat hautua matalassa uuninlämmössä, sitä imeltyneempi maku puuroon tulee.
Mitä kauemmin ruis ja puolukka saavat hautua matalassa uuninlämmössä, sitä imeltyneempi on puuron maku. Kuva: Jaana KankaanpääPuolukkainen ruispuuro
noin 4 annosta
Ainekset
- 3 dl pakastepuolukoita
- 1/4 tl suolaa
- 8 dl vettä
- 3 dl ruisjauhoja
- 1 dl siirappia
Valmistusohje
Survo sulaneet puolukat kattilan pohjalla. Lisää suola ja vesi, kiehauta. Vatkaa jauhot vähitellen kiehuvaan liemeen.
Anna puuron hautua miedolla lämmöllä noin tunnin verran. Sekoita välillä, sillä puuro palaa helposti pohjaan.
Lisää puuroon siirappi, sekoita ja kuumenna. Tarjoa lämpimänä maidon kanssa välipalaksi tai jälkiruuaksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

