Välipalatuotteiden suosio näkyy Tähtituote-kisassa
Vuoden tähtituotteen tittelistä kisaavat muun muassa porkkanahummus, ruisnachot ja annossalaatti. Voittaja selviää 13. toukokuuta Elintarvikepäivässä Helsingissä.Elintarviketeollisuusliiton järjestämän Tähtituote 2014 -kilpailun finaaliin on valittu viisi kotimaista uutuustuotetta: luomuporkkanahummus, mustikkamehutiiviste, annossalaatti, saaristolaisleivän jauhoseos ja ruisnacho.
Finalistit valikoituivat kilpailuun yhteensä 18 hakijan joukosta.
”Tänä vuonna kilpailuun lähetetyissä tuotteissa näkyi välipalasektorin kasvu. Myös luomutuotteita oli paljon ja luomun tulo on tervetullutta, mutta ei yksin riitä kilpailun hakemaksi innovaatioksi” Tähtituote-raadin puheenjohtaja Erkki Vasara kertoo.
Raati painotti finalistien valinnassa erityisesti tuotteiden innovatiivisuutta, menestysnäkymiä ja tietysti makua.
”Finalistituotteissa on hyödynnetty hienosti kotimaisia raaka-aineita ja suomalaisia ruokaperinteitä uudella, herkullisella tavalla. Monessa tuotteessa korostui innovaatio pakkauksessa. Tuotteet istuvat myös hyvin ravitsemussuosituksiin”, Vasara kehuu.
Tähtituote 2014 -voittaja ratkeaa puoliksi raadin arvion ja puoliksi yleisöäänestyksen perusteella.
Yleisö voi äänestää suosikkiaan 14.4. asti. Voittaja julkistetaan Elintarvikepäivän huipennuksena Helsingin Messukeskuksessa 13.5.
Tänä vuonna raatiin kuuluvat toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä Marttaliitosta, ruokabloggaaja Riikka Karppinen, puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen Suomen Elintarviketyöläisten liitosta, työmarkkinajohtaja Mika Lallo Elintarviketeollisuusliitosta, toimittaja Riitta Mustonen Maaseudun Tulevaisuudesta, markkinointipäällikkö Tommi Tanhuanpää K-kauppiasliitosta sekä puheenjohtaja Erkki Vasara Elintarviketieteiden seurasta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


