Maa-artisokka vie perunamuusin uudelle tasolle
Maa-artisokka tekee muusista erityisen maistuvan.
Maa-artisokka täydentää perunamuusin makua ja voisula, mustapippuri sekä persilja viimeistelevät tarjoilun. Kuva: Sanne KatainenPieniä ja muhkuraisia maa-artisokanmukuloita on varsin hankala kuoria, joten tähän muusiin käytetään kaupan valmista maa-artisokkasosetta.
Vaihtoehtoisesti voit käyttää mukuloita ja keittää ne kypsiksi yhdessä perunoiden kanssa.
Maa-artisokka-perunamuusi
4–5 annosta
- Ainekset
- 500 g perunoita (jauhoinen lajike)
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 pkt (400 g) maa-artisokkasosetta
- 1 dl maitoa
- 20 g voita
- (suolaa)
- Pinnalle
- 10 g voita sulatettuna
- ripaus mustapippuria
- persiljaa hienonnettuna
Valmistusohje
Keitä kuoritut perunat kypsiksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Ota 1 dl vettä talteen ja valuta perunat.
Tyhjennä maa-artisokkasosepakkaus mikronkestävään astiaan. Lisää maito ja voi. Lämmitä seos mikrossa keskilämmöllä välillä sekoitellen ja lisää perunoiden joukkoon. Soseuta muusiksi. Mausta, ja lisää tarvittaessa sivuun ottamaasi keitinvettä sekä suolaa.
Koristele muusi halutessasi voisulalla, mustapippurilla ja hienonnetulla persiljalla.
Vinkki: Voit halutessasi käyttää maa-artisokkasoseen tilalla kokonaisia maa-artisokkia. Pese ne huolellisesti juuresharjalla ja kuori halutessasi. Keitä kypsiksi perunoiden kanssa. Soseuta ohjeen mukaan.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
