Kasviskääryleet

Kasviskääryleet
noin 15 kpl
Ainekset
- 1 iso savoijinkaali
Täyte
- 2 (200 g) porkkanaa
- 1 (100 g) palsternakka
- 1 sipuli
- 2 dl kaalisilppua
- 50 g voita
- 1 prk (330 g) ruokaraetta (Välimeren tomaatti)
- 1/2 tl suolaa
- 2 rkl persiljasilppua tai rucolaa
Päälle
- 1/2 dl siirappia
- 2 rkl soijakastiketta
- voita nokareina
Valmistusohje
Irrota savoijinkaalista isoimmat lehdet ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä minuutin verran. Jäähdytä ja valuta. Ohenna lehtien paksuimmat kohdat veitsellä. Hienonna pienet sisälehdet täytettä varten. Levitä kokonaiset lehdet työlaudalle.
Raasta kuoritut juurekset karkealla terällä. Kuutioi sipuli. Kypsennä voissa kasvikset. Lisää pannulle desilitra kaalin keitinlientä. Yhdistä joukkoon muut täytteen ainekset.
Annostele täytettä lehdille ja kääri paketeiksi. Nostele paketit voideltuun uunivuokaan, käännä lehden pää alapuolelle. Yhdistä siirappi ja soija keskenään ja kaada kääryleille.
Nostele päälle voinokareita. Kypsennä 175 asteessa noin tunnin. Peitä foliolla, kun pinta on saanut väriä. Tarjoa puolukkasurvoksen ja perunasoseen kera.
Vinkki
Kasviskääryleet voi valmistaa myös keräkaalista.
Osaston luetuimmat
- Hyödynnä ylijäänyt perunamuusi ‒ näin valmistuu helppo makkara-perunapaistos27.1.
- Vain harva syö tarpeeksi kasviksia ‒ tutkimus kertoo nyt uudesta suunnasta31.1.
- Suomen ensimmäiset eräkokkauksen SM-kisat järjestetään pian – mukaan haetaan innostuneita retkeilijöitä5.2.
- Pehmeät porkkanasämpylät valmistuvat kuin itsestään ‒ vaivaamista ei vaadita13.1.
- Maailman parhaat uunijuurekset8.3.2019
- Pitkä matka Pielavedeltä paahtimoyrittäjäksi Sambiaan – Teija Lublinkhof tietää, minkälaista on hyvä kahvi5.2.
- Mummon lihapullat10.3.2017