Kasviskääryleet

Yksi iso savoijinkaali riittää kasviskääryleiden tekoon. Kääryleet voi valmistaa myös keräkaalista.
Yksi iso savoijinkaali riittää kasviskääryleiden tekoon. Kääryleet voi valmistaa myös keräkaalista.
Yksi iso savoijinkaali riittää kasviskääryleiden tekoon. Kääryleet voi valmistaa myös keräkaalista. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kasviskääryleet

noin 15 kpl

Ainekset

  • 1 iso savoijinkaali

Täyte

  • 2 (200 g) porkkanaa
  • 1 (100 g) palsternakka
  • 1 sipuli
  • 2 dl kaalisilppua
  • 50 g voita
  • 1 prk (330 g) ruokaraetta (Välimeren tomaatti)
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl persiljasilppua tai rucolaa

Päälle

  • 1/2 dl siirappia
  • 2 rkl soijakastiketta
  • voita nokareina

Valmistusohje

Irrota savoijinkaalista isoimmat lehdet ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä minuutin verran. Jäähdytä ja valuta. Ohenna lehtien paksuimmat kohdat veitsellä. Hienonna pienet sisälehdet täytettä varten. Levitä kokonaiset lehdet työlaudalle.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Raasta kuoritut juurekset karkealla terällä. Kuutioi sipuli. Kypsennä voissa kasvikset. Lisää pannulle desilitra kaalin keitinlientä. Yhdistä joukkoon muut täytteen ainekset.

Annostele täytettä lehdille ja kääri paketeiksi. Nostele paketit voideltuun uunivuokaan, käännä lehden pää alapuolelle. Yhdistä siirappi ja soija keskenään ja kaada kääryleille.

Nostele päälle voinokareita. Kypsennä 175 asteessa noin tunnin. Peitä foliolla, kun pinta on saanut väriä. Tarjoa puolukkasurvoksen ja perunasoseen kera.

Vinkki

Kasviskääryleet voi valmistaa myös keräkaalista.