Söin täällä: Tamperelainen Apaja yllätti tarjoilemalla äärimmäisen uhanalaista kalaa
Apaja kääntää onnistuneesti perinteisen menun päälaelleen. Se tarjoilee alkuruokana ankeriasvanukasta ja jälkiruokana perunaa.Tampere
Ankerias päätyi vesivoimalan turbiinihakkeluksen sijaan muun muassa tälle lautaselle vanukkaaseen. Kuva: Piia LehojärviSuhteellisen ahkerasti fine dining -ravintoloita Tampereella koluava pääsee harvoin enää yllättymään mistään, mutta Apajassa on sitä jotain.
Viime vuonna Tampereelle avautunut bistro kuuluu paikallisesti ja valtakunnallisesti fine diningin parhaimmistoon.
Ravintola on rakennettu vanhaan talonmiehen asuntoon. Sisustus on yhdistelmä karua, kaunista, harkittua ja viimeistelemätöntä. Tunnelma on intiimi ja lämmin.
Tarjoilija vie iltaamme ammattimaisin ja rennoin ottein eteenpäin.
Menu vaihtelee muutaman viikon välein. Se nojaa kotimaisiin, sesongin mukaisiin lähiraaka-aineisiin ja luonnon antimiin. Tarjolla on viiden ruokalajin illallinen.
Lokakuun lopun annoksista löytyi muun muassa lampaankääpää, peuratartaria, ylämaankarjan lihaa ja jälkiruokana perunaa.
Isoimman yllätyksen tarjosi illan toinen annos, jossa tarjoilija ilmoitti olevan ankeriasta. Se on luokiteltu äärimmäisen uhanalaiseksi lajiksi. Kala pyydetään täysin luvallisesti Pyhäjärvestä ennen vesivoimalan turbiineja, jotka joka tapauksessa tekisivät ankeriaasta hakkelusta.
Huhtimäenkatu 3 C (Sisäpiha), TampereArtikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




