Kuusenkerkkäpaisti
Paistin maustaminen kuusenkerkillä tarjoaa toisenlaisen villivihanneskauden avauksen. Paistia kannattaa tehdä kerralla iso padallinen, sillä se kestää hyvin uudelleen lämmittämisen.Kuusenkerkkäpaisti
6–8 henkilölle
Ainekset
Kuusenkerkkäseos
- 10 dl tuoreita tai pakastettuja kuusenkerkkiä
- 2–3 tl suolaa
- 2 tl mustapippurirouhetta
- 1 tl rosmariinia
- 1 kg lihaa (esimerkiksi karitsanpaistia, naudan paahtopaistia tai ulkopaistia)
- 5 valkosipulinkynttä
- 15 kokonaista kardemummansiementä
Valmistusohje
Sekoita kulhossa kuusenkerkät, suola, mustapippuri ja rosmariini.
Voitele öljyllä tai voilla iso kannellinen uunipata padan pesemisen helpottamiseksi. Laita puolet kuusenkerkkäseoksesta padan pohjalle. Pyörittele lihaa seoksessa niin, että mausteita tarttuu kunnolla lihaan. Paina isolla veitsellä kymmenen muutaman sentin syvyistä viiltoa eri puolille paistia. työnnä joka toisen viillon sisään kuorittu valkosipulinkynsi ja joka toiseen kokonaisia kardemumman siemeniä. Ei haittaa, jos niitä tippuu pataan. Peitä liha lopulla kerkkäseoksella.
Laita kansi kiinni ja paista 80 asteessa uunin alatasolla. Paistoaika on vähintään kahdeksan tuntia. Tarjoa paisti perunoiden kanssa.
Vinkki: Voit kokeilla kardemumman tilalla fenkolin-, korianterin- tai vaikka juustokuminan siemeniä.
Ohje kirjasta Ville Haapasalo, Juha Metso ja Petri Pietiläinen: Sieniä ja villiruokaa Villen tapaan. 176 s. Otava.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

