Kokeile muikkua uudella tavalla: ihana kastike kruunaa vuoan
Vuoka on vaivaton valmistaa valmiiksi peratuista muikuista.
Mätitahna on niin suolaista, että ruoka ei kaipaa muuta lisättyä suolaa. Sitruuna raikastaa muikkujen ja mätitahnan makuja. Kuva: Sanne KatainenMuikkuvuoka saa peitokseen mätitahnasta ja ranskankermasta valmistetun kastikkeen. Myös tämän ruuan suolaksi riittää mätitahnan suolaisuus.
Mätitahna-muikkuvuoka
4 annosta
- Ainekset
- noin 500 g perattuja muikkuja (pienehköjä)
- ¼ tl mustapippuria
- ½ tuubia (à 190 g) mätitahnaa
- 1 prk (150 g) ranskankermaa
- ½ dl ruohosipulia hienonnettuna
- 1 sitruuna
- Vuoan voiteluun
- 1 tl rypsiöljyä tai voita
Valmistusohje
Huuhtele muikut tarvittaessa ja taputtele talouspaperilla kuiviksi.
Lado kalat vierekkäin sopivan kokoiseen, voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle mustapippuria.
Sekoita mätitahna, ranskankerma ja ruohosipuli keskenään. Raasta pestystä sitruunasta noin teelusikallinen kuoren kertaista osaa. Sekoita kuoriraaste ja 1 rkl sitruunamehua mätitahna-ranskankermaseoksen joukkoon. Levitä seos kalojen päälle.
Kypsennä vuokaa 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Viimeistele pinta halutessasi mustapippurilla, ruohosipulilla ja sitruunankuoriraasteella. Tarjoa muusin tai perunoiden kanssa.
Vinkki: Jos käytät kokonaisia muikkuja, niin puhko ne, poista päät, huuhtele ja kuivaa ennen vuokaan latomista.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
