Mummolan höyrymehu

Tee erilaisia marjasekoituksia ja höyrystä ne mehuksi. Vadelmasta tulee herukkamehuun aromia, karviaisista lisähappoa ja mustikasta väriä.
Tee erilaisia marjasekoituksia ja höyrystä ne mehuksi. Vadelmasta tulee herukkamehuun aromia, karviaisista lisähappoa ja mustikasta väriä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mummolan höyrymehu

Ainekset

  • 8 l (noin 4 kg) mustaherukoita
  • 1 kg sokeria

Valmistusohje

Huuhdo marjat tarvittaessa. Herukat voi laittaa terttuineen mehumaijan siivilään. Nosta siivilä vesiosan päälle.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Anna veden kiehua reippaasti noin 15 minuuttia ja valuta mehua kannuun.

Kaada mehu takaisin marjojen päälle siivilään. Höyrytä edelleen, kunnes marjat ovat poksahdelleet rikki. Valuta mehu kattilaan.

Lisää sokeria 300 grammaa mehulitraa kohti. Tästä määrästä kypsiä marjoja tulee reilu 3 l mehua. Kiehauta mehu ja pullota kuumiin pulloihin. Sulje pullot puhtailla korkeilla.

Vinkki

Tee erilaisia marjasekoituksia ja höyrystä ne mehuksi. Vadelmasta tulee aromia herukkamehuun, karviaisista lisähappoa ja mustikasta väriä.