"Niin herkullista ja hyvää” – paahdetut omenat tuorejuustovaahdolla
Tämä jälkiruoka valmistetaan kotimaisista omenoista.Hellästi haudutetut omenalohkot nautitaan kardemummalla ja limetillä maustetun tuorejuustovaahdon kanssa. Niin herkullista ja hyvää.
Paahdetut omenat ja tuorejuustovaahto
4 annosta
- Ainekset
- 4 (noin 500 g) kotimaista hapahkoa omenaa
- 2 rkl fariinisokeria
- ½ dl omenamehua
- Tuorejuustovaahto
- ½ rs (à 250 g) mascarponejuustoa
- 1 dl vispikermaa
- 1 rkl sokeria
- ½ tl kardemummaa
- 1 rkl limenmehua
- 1–2 tl limenkuoriraastetta
Valmistusohje
Leikkaa omenat lohkoiksi ja poista kara sekä siemenkodat. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Nosta omenalohkot, fariinisokeri ja vesi kattilaan. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes omenat ovat kypsiä, mutta pysyvät vielä koossa.
Kumoa mascarponejuusto ja vispikerma kulhoon. Lisää sokeri, kardemumma, limenmehu ja -kuoriraaste. Vatkaa pehmeäksi vaahdoksi.
Tarjoa lämpimät omenalohkot mascarponevaahdon kanssa.
Vinkki: Omenoiden sijaan voit käyttää myös päärynöitä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


