Pääsiäispaisti

Lampaanliha kannattaa kypsentää hitaasti uunissa. Kun liha on puolikypsää, sen seuraksi uuniin voi laittaa valkosipulia ja lohkottuja juureksia.
Juureslohkot kypsyvät uunissa yhdessä lihan kanssa. Tuore rosmariini sopii sekä lampaan että juuresten makuun.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pääsiäispaisti

10-12 annosta

Ainekset

  • noin 3 kg painava lampaanviulu tai 2 kg painava luuton paisti
  • 3 rkl karkeaa suolaa
  • 10-12 perunaa
  • 10 porkkanaa
  • 5 valkosipulin kynttä
  • 2 rosmariinin oksaa
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Hiero suola lihan pintaan ja anna vetäytyä kylmässä pari vuorokautta. Huuhtele suola pois kiehuvan kuumalla vedellä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pane paisti uunipannulle. Laita lämpömittari lihaan niin, että se ei osu luuhun. Kypsennä 150 asteessa, kunnes pinta on kauniin ruskea. Käännä liha. Jos pannulla on runsaasti nestettä, niin valuta osa pois.

Lisää pannulle perunat ja paloitellut porkkanat ja puolitetut valkosipulinkynnet. Mausta kasvikset suolalla ja laita pari rosmariinin oksaa joukkoon. Valele kasviksia paistoliemellä.

Laita lihaan lämpömittari. Jatka kypsentämistä, kunnes mittari osoittaa 77 astetta ja kasvikset ovat kypsiä.

Vinkki

Siivilöi paistoliemi kattilaan. Lisää purkillinen smetanaa ja kuumenna. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.