Suklaakisan maailmanmestaruus meni Espanjaan – suomalainen ei yltänyt finaaliin
World Chocolate Masters -kilpailun voitti Espanjaa edustanut Lluc Crusellas.
Suklaakonvehti oli tuomariston mielestä Eero Paulamäen paras työ. Lumihiutale toistui kaikissa Paulamäen suklaatöissä. Kuva: Riitta MustonenMaailman kovimman suklaakisan voitosta kisattiin maanantaina Pariisissa kolmipäiväisen kilpailun finaalissa. Kymmenestä finalistista voiton vei Espanjan Lluc Crusellas. Toiseksi tuli Ranskan Antoine Carreric ja kolmanneksi Kreikan Nicolas Nikolakopoulos.
Suomen ja koko Pohjolaa edustanut Eero Paulamäki ei yltänyt finalistijoukkoon. Fazer Cafe Kluuvikadun konditoriamestari pääsi kuitenkin tavoitteeseensa eli ensimmäisenä suomalaisena kisaamaan suklaan maailmanmestaruudesta.
Tuomariston mielestä Paulamäen suklaapraliini eli konvehti oli hänen paras työnsä. Siinä oli kaikki kohdallaan kilpailun teeman ”Huominen” mukaisesti eli miltä suklaa maistuu, tuntuu ja näyttää.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



