Suklaa, jossa on kolmannes vähemmän sokeria – Valion ja Kultasuklaan kehittämää prototyyppiä ei vielä saa kaupasta
Suklaan koevedokseen yhdistettiin yli miljoonan suklaanystävän mieltymykset.
Selvitysten mukaan ihmiset nauttivat suklaata eri syistä, kuten mielitekona, nälkäänsä, suklaanhimoon, rentoutumiseen ja iloon. Valion ja Kultasuklaan kehittämän The Bar -suklaan prototyypissä on kerros kuhunkin tarpeeseen. Kuva: ValioMaitosuklaassa on maitoa, sokeria, kaakavoita ja kaakaomassaa – tässä järjestyksessä. Vähäsokerisempi mutta silti makea suklaa olisi monen toiveissa, jotta suklaata voisi nauttia hyvällä omallatunnolla.
Maailmalla on kehitteillä ratkaisuja sokerin vähentämiseksi suklaasta, mutta nykyiset vähäsokeriset suklaatuotteet eivät ole menestyneet kovin hyvin.
Valio on tutkinut sokerin vähentämistä suklaasta jo useita vuosia.
”Suklaahyllyllä kaivataan vaihtoehtoja. Valiolla uskotaan, että niitä on tulevaisuudessa enemmän. Kehitteillä on uusia ratkaisuja, joiden avulla lisättyä sokeria ei tarvita lainkaan”, sanoo Valion maitojauheliiketoimintaa johtava Timo Pajari.
Lisäaineiden sijaan Valio on lähtenyt liikkeelle maitosuklaan maidosta. ”Herkullisen maun salaisuus on proteiinin ja mineraalien määrä laktoosittomassa maitoraaka-aineessa. Valio Bettersweet™-ratkaisun ansiosta suklaanvalmistajat voivat luopua kokonaan keinotekoisista makeutusaineista”, Pajari lupaa.
Pajari uskoo, että tulevaisuudessa suklaata voi nauttia hyvällä omallatunnolla suklaan parhaista ominaisuuksista tinkimättä.
Valion ja Kultasuklaan kehittämää tulevaisuuden maitosuklaan prototyyppiä varten analysoitiin suklaan ystävien mielitekoja noin 1,5 miljoonasta sosiaalisen median keskustelusta ja tehtiin verkkokysely Saksassa, Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa. Nämä toteutti suomalainen Aiwo Digital yhdessä Valion kuluttajatutkimuksen kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





