Yrttimarinoitu naudanfilee
Lihasta tulee todella maukasta, kun sen antaa marinoitua yön yli mausteseoksessa.
Lihasta tulee todella maukasta, kun annat sen marinoitua yön yli mausteseoksessa. Kuva: Jaana KankaanpääYrttimarinoitu naudanfilee
6 annosta
Ainekset
- noin 1 kg naudan ulkofileetä
- 1 rkl voita
- 1 rkl öljyä
Pintaan
- 2 tl suolaa
- 2 tl mustapippuria
Marinadi
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ dl balsamietikkaa
- 2 rkl täysjyväsinappia
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 1 porkkana viipaleina
- 1 punasipuli suikaleina
- ½ dl tuoretta timjamia hienonnettuna
- ½ dl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
- ½ dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
- 3—4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 laakerinlehteä
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Valmistusohje
Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta. Kuivaa filee talouspaperilla. Hiero mausteet pintaan.
Kuumenna rasvat paistinpannulla ja ruskista liha joka puolelta. Nosta liha uunivuokaan ja työnnä paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä lihaa 125 asteessa, kunnes mittari näyttää 60 astetta eli noin 1 ½ tuntia.
Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään ja levitä lihan päälle vuokaan. Käännä lihaa sen jäähtyessä pari kertaa, jotta se marinoituu tasaisesti. Anna maustua seuraavaan päivään viileässä.
Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi, nosta tarjoiluvadille ja lusikoi marinadia lihaviipaleille kastikkeeksi. Tarjoa lisänä varhaisperunoita, broccolineja eli hentovartisia varsiparsoja ja halutessasi vihersalaattia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
