Tähän vuokaleipään ei hiivaa tarvita – taikina valmistuu supernopeasti
Omenasose ja pekaanipähkinät tuovat leipään runsaasti makua.
Omenavuokaleipä ja valkohomejuusto on maukas yhdistelmä vaikkapa päiväkahvin kanssa. Kuva: Carolina HusuOmenavuokaleipätaikina valmistuu nopeasti, sillä sitä ei kohota hiivalla. Kakkumaisen makea leipä on mainio iltapala juuston ja teen kanssa nautittuna.
Omenavuokaleipä
1 kpl
- Ainekset
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 1 tl soodaa
- ½ tl leivinjauhetta
- ¼ tl suolaa
- 2 ½ dl sokeroimatonta omenasosetta
- 75 g voita
- 3 rkl maustamatonta jogurttia
- 2 munaa
- 1 pussi (70 g) pähkinärouhetta
- Pinnalle
- 1 pussi (70 g) pekaanipähkinöitä
- Tarjoiluun
- juustoa
- omenahilloa
Valmistusohje
Laita leivinpaperi leipävuokaan ja voitele se kevyesti voisulalla tai öljyllä.
Mikäli omenasose on makeaa, niin sokerin määrän voi puolittaa. Sekoita kulhossa jauhot, sokerit, suola ja kohotusaineet. Lisää joukkoon omenasose, voi sulatettuna, jogurtti, munat sekä pähkinärouhe. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan. Painele pekaanipähkinät pinnalle. Paista 175 asteessa noin tunti. Kokeile leivän kypsyyttä tikulla. Kun taikina ei tartu tikkuun, leipä on kypsä. Kumoa jäähtymään ritilälle. Tarjoa juuston ja omenahillon kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

