Haudutettu punakaali on värikäs lisä pöytään
Haudutettu kaali säilyy jääkaapissa viikon verran.
Haudutettu punakaali maistuu muulloinkin kuin jouluna ja antaa väriä pöytään. Kuva: Jaana KankaanpääHaudutettu punakaali
- 500 g punakaalia ohuina suikaleina
- 1 sipuli/purjo
- 1 omena
- 2 rkl omena- tai punaviinietikkaa
- 2 rkl öljyä
- ripaus suolaa
- (makeudeksi hunajaa/siirappia/ sokeria)
Kuullota kattilassa suikaloidut kaali, sipuli ja omena öljyssä. Lisää viinietikka ja suola. Hauduta miedolla lämmöllä pehmeäksi. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.
Kaali säilyy jääkaapissa viikon, joten sen voi valmistaa vaikka joulupöytään hyvissä ajoin.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

