Muikkukukkoset
Muikkukukkonen on annosversio isosta kalakukosta. Muikun liha on rasvaista, valkeaa ja miedon makuista, ja kukkosessa se saa seurakseen pekonia ja purjoa.Muikkukukkoset
15 kpl
Taikina
- 4 dl vettä
- 1/2 rkl suolaa
- 6 dl ruisjauhoja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 25 g voita
Täyte
- 1 paketti (170 g) pekonia
- 1 purjo
- noin kilo pieniä muikkuja
- 1 tl suolaa
Voiteluun
- voita
Valmistusohje
Ripottele peratuille muikuille suolaa. Kuutioi pekoni ja paista pannulla rapeaksi. Lisää purjo renkaina ja kypsennä.
Valmista taikina sekoittamalla veteen suola ja ensin osa jauhoista. Alusta loput jauhot ja voisula käsin.
Jaa taikina 15 osaan. Taputtele palat jauhoissa kakkaroiksi. Peitä kelmulla. Kauli ympyröiksi 3–4 kakkaraa kerrallaan, etteivät ne kuivu.
Pane 4–5 muikkua ympyrän keskelle. Lisää kalojen päälle ja väleihin pari ruokalusikallista purjo-pekoniseosta. Nosta reunat ja rypytä.
Paista pellillä ilman leivinpaperia 275 asteessa noin 17 minuuttia.
Voitele kypsät kukkoset sulatetulla voilla. Laita vuokaan. Levitä päälle leivinpaperi ja pari keittiöpyyhettä. Anna hautua pehmeiksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


