Muikkukukkoset

Muikkukukkonen on annosversio isosta kalakukosta. Muikun liha on rasvaista, valkeaa ja miedon makuista, ja kukkosessa se saa seurakseen pekonia ja purjoa.
Muikkukukkonen on annosversio isosta kalakukosta.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Muikkukukkoset

15 kpl

Taikina

  • 4 dl vettä
  • 1/2 rkl suolaa
  • 6 dl ruisjauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 25 g voita

Täyte

  • 1 paketti (170 g) pekonia
  • 1 purjo
  • noin kilo pieniä muikkuja
  • 1 tl suolaa

Voiteluun

  • voita

Valmistusohje

Ripottele peratuille muikuille suolaa. Kuutioi pekoni ja paista pannulla rapeaksi. Lisää purjo renkaina ja kypsennä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Valmista taikina sekoittamalla veteen suola ja ensin osa jauhoista. Alusta loput jauhot ja voisula käsin.

Jaa taikina 15 osaan. Taputtele palat jauhoissa kakkaroiksi. Peitä kelmulla. Kauli ympyröiksi 3–4 kakkaraa kerrallaan, etteivät ne kuivu.

Pane 4–5 muikkua ympyrän keskelle. Lisää kalojen päälle ja väleihin pari ruokalusikallista purjo-pekoniseosta. Nosta reunat ja rypytä.

Paista pellillä ilman leivinpaperia 275 asteessa noin 17 minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Voitele kypsät kukkoset sulatetulla voilla. Laita vuokaan. Levitä päälle leivinpaperi ja pari keittiöpyyhettä. Anna hautua pehmeiksi.