Nyhtösienibaot
Höyrytetyt bao-pullat ovat koostumukseltaan pehmeitä ja kuohkeita. Sienet sopivat hyvin niiden täytteeksi.
Bao-sämpylöiden täyte näyttää nyhtöpossulta, mutta on nyhdettyä ja maustettua kuningasvinokasta. Bao-sämpylöitä löytyy kauppojen leipäosastoilta. Kuva: Sanne KatainenNyhtösienibaot
4 annosta
Ainekset
- 1 rs (150 g) kuningasvinokkaita
Kastike
- ½ dl hoisinkastiketta
- ½ dl teriyakikastiketta
- ¼ dl makeaa chilikastiketta
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl hunajaa
Lisäksi
- 1 pkt (4 kpl) bao-sämpylöitä
- salaatinlehtiä
- retiisiviipaleita
- korianteria tai thaibasilikaa
Valmistusohje
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita kulhossa kastikkeen aineet keskenään.
Halkaise sienet ja revi puolikkaat säikeiksi haarukkaa apuna käyttäen. Sekoita säikeet kastikkeeseen. Levitä sienet ja kastike leivinpaperin päälle pellille. Paahda uunissa noin 15 minuuttia. Käännä kerran paahtamisen aikana.
Höyrytä bao-sämpylät pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä baot paahdetulla nyhtösienellä, salaatilla ja retiisiviipaleilla. Viimeistele korianterilla tai thaibasilikalla.
Vinkki: Nyhtökuningasvinokas on niin mehukasta, että muuta kastiketta ei tarvita. Jos kuitenkin haluat kastikkeen, niin limetinmehulla maustettu majoneesi käy mainiosti.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
