Kuore tai norssi, näin loihdit kevään sesonkikalasta aasialaisen pannun, jossa on runsaasti makua
Kevään sesonkikala on myös järvikala kuore, jota merestä pyydystettäessä kutsutaan norssiksi. Valmistat sitten pienempää kuoretta tai isompaa norssia, niin aasialaiseen tapaan valmistettuna siitä tulee ihanan tahmeanmaukas herkku.
Kuvan kuorepannussa käytettiin järvikuoretta kookkaampaa merikuoretta eli norssia. Kuva: Sanne KatainenTähän kevätkalaan kannattaa ehdottomasti tarttua aina kun sitä on saatavilla.
Aasialainen kuorepannu
4 annosta
- Ainekset
- noin 600 g kuoreita
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl kalakastiketta
- 2 tl riisiviinietikkaa
- Lisäksi
- 2 dl rypsiöljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chilipalko
- 5 oksaa thaibasilikaa
- Paistamiseen
- 2 rkl voita
Valmistusohje
Puhko kuoreet sisälmykset poistaen. Poista päät ja huuhtele kalat tarvittaessa.
Mittaa soija- ja kalakastike sekä riisiviinietikka valmiiksi. Mittaa öljy valmiiksi pieneen kattilaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili ja thaibasilikanoksat.
Kuumenna voi pannulla ja lado päälle kalat. Paista muutama minuutti, kunnes kalat ovat saaneet hiukan väriä. Käännä kalat ja kaada päälle soija-kalakastike-riisiviinietikkaseos. Anna kypsyä ja hautua muutama minuutti.
Kuumenna öljy pienessä kattilassa väreilevän kuumaksi. Ota kattila pois levyltä ja kumoa joukkoon yhdellä kertaa hienonnetut kasvikset. Öljy sihahtaa reippaasti, joten ole varovainen. Kumoa öljyseos heti kalojen päälle pannulle ja anna pieni hetki vetäytyä. Tarjoa heti esimerkiksi ruokaisan kuskus- tai nuudelisalaatin kanssa.
Vinkki: Kalan kypsymisaika riippuu sen koosta, eli onko kyseessä pienempi järvikuore vai isompi merikuore, jota myös norssiksi kutsutaan. Maustekastikkeiden suolaisuuden vuoksi muuta suolaa ei tarvitse lisätä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
