Espanjalaiset kanapeet syntyvät helposti valmiista lehtitaikinasta

Chorizo-kanapeet maistuvat mukavasti aterian alkuun naposteltavina.
Tapaspaloina tarjottavien kanapeiden täytteeksi rullataan mausteista makkaraa, manchegojuustoa ja oliiveja.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Chorizo-kanapeet

25–28 kappaletta

  • Ainekset
  • 500 g lehtitaikinaa (pakaste)
  • 125 g manchegojuustoa
  • 100 g chorizoa tai mausteista meetvurstia
  • 1 dl mustia kivettömiä oliiveja
  • 1 dl lehtipersiljaa
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla hieman isommaksi (noin 40 x 30 cm) levyksi. Jos käytät taikinalevyjä, pidä ne yhtenä pinkkana ja kauli kuten taikinapala.

Leikkaa juustosta kovat tummat reunat pois. Raasta juusto.

Silppua chorizo, oliivit ja lehtipersilja.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Voitele taikinalevy vatkatulla munalla. Ripottele tasaisesti taikinalle juustoraaste ja sen päälle chorizo, oliivit sekä yrtit.

Rullaa taikina molemmilta pitkiltä sivuilta kohti keskikohtaa. Nipistele saumakohta huolellisesti kiinni vedellä kostutetuin sormin.

Leikkaa taikinasta terävällä veitsellä noin 1½ sentin viipaleita. Nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paina leivonnaisia kämmenellä vähän litteämmiksi.

Voitele kanapeet munalla. Paista kahdessa erässä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes leivonnaiset ovat kauniisti ruskistuneet.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tarjoa mahdollisimman tuoreina. Säilytä viileässä. Voit lämmittää kanapeet kevyesti ennen tarjoamista.