Piparjuurinen lohi-avokadosalaatti
Piparjuurikastike piristää sopivasti miedon makuista avokadoa ja antaa potkua myös lohelle. Salaatista tulee keväisen vihreä.Piparjuurinen lohi-avokadosalaatti
4 annosta
Ainekset
- noin 300 g savulohifileetä
- 100 g salaattisekoitusta
- 2 dl maissinjyviä (pakaste)
- 2 avokadoa
- ½ kurkkua
- ½ dl kurpitsansiemeniä
Piparjuurikastike
- ¾ dl rypsiöljyä
- ½ dl sitruunamehua
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 rkl piparjuurta raastettuna TAI 2 tl tuubista
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
Tee ensin kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
Poista kalan nahka ja paloittele lohi ruodottomiksi suupaloiksi.
Pese ja kuivaa salaatit tarvittaessa (jos käytät valmiita salaattisekoituksia, tarkista pakkauksesta, onko tuote käyttövalmis eli pesty). Jaa salaatti neljälle lautaselle.
Sulata maissinjyvät. Halkaise avokadot, poista kivet, kuopaise ruokalusikalla avokado kuorestaan ja leikkaa malto viipaleiksi.
Ota juustohöylällä huuhdellusta kurkusta pitkittäisiä viipaleita ja kiedo ne löyhästi rullalle. Jaa ainekset tasan salaattilautasille.
Paahda kurpitsansiemenet kuivalla, kuumalla paistinpannulla. Kumoa lautaselle jäähtymään.
Jaa lohipalat salaattilautasille ja ripottele päälle siemenet. Valuta annoksille kastiketta. Tarjoa heti.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

