Mausta liha helposti: Näin teet herkullista rub-mausteseosta kotona
Sekoita itse oma persoonallinen mausteseos eli rub. Pikakahviripauksella ryyditettynä se antaa hienon aromin esimerkiksi naudan- tai karitsanpihville sekä paisteille.Lihan pintaan hierottava mausteseos, rub (= hieroa englanniksi), on helppo tehdä itse. Sokerin ja suolan lisäksi voit valita maustekaapistasi omat suosikkisi, kuten erilaisia pippureita, sipulijauhetta ja savupaprikaa.
Ripaus pikakahvijauhetta antaa persoonallisen lisän maustesekoitukseen, joka sopii erityisen hyvin naudan- ja lampaanlihalle. Rubia kannattaa kokeilla myös jauhelihakastikkeen tai lihapullien maustajana.
Rub-pikakahvimausteseos
saanti 2 dl
- Ainekset
- 1 dl fariinisokeria
- 2 rkl pikakahvijauhetta
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl sipulijauhetta
- 1 rkl mustapippuria
- ½ rkl savupaprikajauhetta
- ½ rkl juustokuminaa
Valmistusohje
Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään.
Hiero rub-maustetta pihvin tai paistin pintaan ennen kypsennystä. Anna maustua vähintään 15 minuuttia. Seos sopii erityisen hyvin naudan ja lampaan lihalle.
Tee rub-seosta iso määrä kerrallaan ja säilytä se tiiviisti suljetussa lasipurkissa valolta suojattuna.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

