Pienet raparperipiiraat
Pienet raparperipiiraat ovat sieviä tarjottavia. Reseptin voi leipoa myös yhdeksi isoksi piirakaksi.Pienet raparperipiiraat
8–10 kpl
Ainekset
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 1 dl kaurahiutaleita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 rkl leivinjauhetta
Täyte
- 1 rasia (200 g) vaniljatuorejuustoa
- 1 prk (250 g) pehmeää maitorahkaa
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl perunajauhoja
Pinnalle
- 4 dl raparperipaloja
- 2 rkl sokeria
Valmistusohje
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina voideltuihin annosvuokiin.
Vatkaa tuorejuusto, rahka, sokeri ja perunajauhot sekaisin. Jaa seos pohjien päälle. Halkaise kuorittu raparperi ja leikkaa vielä puolikkaat halki. Leikkaa raparperisuikaleet pitkulaisiksi paloiksi. Asettele palat täytteen päälle. Ripottele pinnalle sokeria.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa hiukan lämpiminä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


